За љубителите и следбениците на модните трендови, во Диоптра Couture беше организиран настан за промоција на брендот Swarovski и промените кои дојдоа со новата колекција на очила.

Swarovski кристалите како детаљ во кој се вљубува секоја жена, ги прават очилата уникатни во секој поглед. Елеганција и префинетост се епитетите со кои се закитува секој пар очила од овој бренд.

Првата соработка на Swarovski и Marcolin започнува во 2009 година, за првата линија на очила да се произведе во 2011 година.